Huldigingswoord: Professor S. A. Strauss - Hermie van Zyl (Acta Theologica)
Uit teks: Hoe reduseer ’n mens 23 jaar se vol lewe verbonde aan die Fakulteit Teologie, Universiteit van die Vrystaat, tot ’n paar paragrawe? Dit is nie regtig moontlik nie, maar daar is tog drie kenmerke van Prof. Sybrand Strauss se loopbaan wat ek graag wil uitlig.