Irena Kwiatkowska, Prawo karne w kodyfikacji rosyjskiej 1649 roku, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego DCLXXI, Prace prawnicze, z. 105, PWN, Warszawa—Kraków 1984, ss. 150. - Danuta Czerska (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Irena Kwiatkowska, Prawo karne w kodyfikacji rosyjskiej 1649 roku, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego DCLXXI, Prace prawnicze, z. 105, PWN, Warszawa—Kraków 1984, ss. 150.