İlk Kitabım ve Hazine Sandığım Projesi ve Türkiye İçin Öneriler - Muhittin Gürbüz (Türk Kütüphaneciliği)
Çocukların kütüphane kaynakları ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmaları ve sorularına kütüphane aracılığı ile yanıt aramaları için gereken bilinç, kütüphaneye erken yaşlarda gelinmesi ile kazandırılmaktadır. Bu düşünceden hareketle dünyada pek çok ülke, çocukların kitaba, kütüphaneye ilgisini çekmek için pek çok proje geliştirmişlerdir. Bunlardan birisi de, ilk kez Birleşik Krallık’ta geliştirilen ve başka ülkelerce de uygulanan, yeni doğmuş bebeklere hediye çanta vermektir. Projenin amacı, bebeklere (0-12 ay) ve küçük çocuklara (toddlers, 1-3 yaş) kitap vb. materyalleri içeren bir çantayı ücretsiz olarak hediye etmektir. Bu çalışmada, Birleşik Krallık’ta Booktrust tarafından yürütülen Bookstart örneği tanıtılmış ve Türkiye için öneriler ifade edilmiştir.