ІННОВАЦІЙНІ МОДЕЛІ УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ - Володимир Худо (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням визначення інвестиційно-інноваційних пріоритетів сталого розвитку туристичної галузі в умовах цифрової трансформації та ринкової нестабільності. Розглянуто фактори формування інноваційного потенціалу, зокрема гнучкі моделі управління проєктами (Scrum, Agile, Lean, Kanban), використання цифрових технологій (AI, IoT, CRM, VR/AR), а також інституційні механізми підтримки. Проведено порівняльний аналіз міжнародного (Німеччина, Франція) та українського досвіду цифровізації туризму. Обґрунтовано динаміку зростання ринку AI у сфері туризму на глобальному та регіональному рівнях до 2030 року. Виокремлено цифрові, організаційні та управлінські резерви зростання інвестиційної привабливості туристичної індустрії. Запропоновано рекомендації щодо застосування гібридних моделей проєктного управління з урахуванням вимог персоналізації, адаптивності та сталого розвитку.