ارزیابی خطر زنجیره‌ تأمین شرکت‌های کوچک و متوسط در اثر تهدیدات اقتصادی با رویکرد یکپارچه فازی - حامد اصغری; محمد اسکندری; مسعود دارابی; مهدی مدیری (پدافند غیرعامل)
زنجیره تأمین از چندین حلقه تشکیل شده است که از نقطه تولید تا نقطه مصرف امتداد دارد؛ ایجاد تحریم‌های بین‌المللی در تأمین تجهیزات و تعمیر قطعات زیرساخت‌های حیاتی و حساس کشور چالش‌های زیادی را ممکن است ایجاد کند که این پدافند غیرعامل اقتصادی نقش بسزایی در رشد اقتصادی، تاب‌آوری، ایجاد اشتغال و... دارند؛ یک زنجیره تأمین ناقص ممکن است یک فاجعه ایجاد کند؛ در چنین شرایطی، شناسایی مناسب عوامل خطر برای دست‌یابی به یک زنجیره تأمین تاب‌آور در برابر اثرات مخرب تهدیدات و اختلالات حیاتی است؛ از این‌رو، این تحقیق با شناسایی عوامل زنجیره تأمین و تجزیه و تحلیل ارتباط آن‌ها با استفاده از یک رویکرد یکپارچه، از جمله تحلیل پارتو، نظریه فازی، مدل‌سازی ساختاری تفسیری کل و یک تحلیل طبقه‌بندی شده و تعیین سطح و رتبه‌بندی خطر‌ها، این خلاء تحقیقاتی را پر می‌کند؛ یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که دانش ناکافی، تغییرات زیست محیطی و عدم وجود سامانه ردیابی و کنترل، مهم‌ترین عوامل هستند؛ علاوه بر آن، عدم ثبات سیاسی و نظارتی، آلودگی و عدم صلاحیت پیمانکاران نیز برخی از خطرات حیاتی هستند که ممکن است مانع تاب‌آوری و عملکرد مطلوب در شرکت‌های کوچک و متوسط شوند. نتایج تحقیق به مدیران جهت شناسایی موفقیت‌آمیز عوامل خطر برای دست‌یابی به تاب‌آوری عملیاتی و بلندمدت کمک می‌کند؛ همچنین می‌تواند، توانایی سیاست‌گذاران را برای تدوین راهبردهای کاهش پیش‌گیرانه و کارآمد افزایش دهد.