ALİ BALCI. THE PKK-KURDISTAN WORKERS’ PARTY’S REGIONAL POLITICS DURING AND AFTER THE COLD WAR - Berkan Özgür (Akademik İncelemeler Dergisi)
ABD ve PKK ilişkisi genellikle popüler söylemlerdekendisine yer bulsa da, akademik bir çalışmaya konu olmamıştır. Akademikilginin kapsamı ABD’nin PKK’yı terör listesine koyması ile sınırlı kalmış veakademik çalışmalarda bu bilgi sıklıkla tekrarlanmıştır. PKK’nın ABD’yi nasılgördüğü konusu ise PKK’nın Marksist bir terör örgütü olduğu tespitininanlaşılması noktasında karşımıza çıkmış ve PKK’nın ABD emperyalizmine karşıgeliştirdiği söylemin altı çizilmiştir. Bu dolaylı değinmelere rağmen, PKK’nınABD’ye yönelik yaklaşımı detaylı bir çalışmaya konu olmadığı gibi bu yaklaşımınPKK için neden merkezi bir noktada olduğunun açıklanması zahmetine degirilmemiştir. 2013 sonrası ABD’nin PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG ileişbirliğine gitmesi konuyu yeniden popüler hale getirdiği bir ortamda, Ali BalcıThePKK-Kurdistan Workers’ Party’s Regional Politics - During and After the Cold War başlıklıbir çalışma yayımladı.