Information Access for Users With Disabilites - Fatoş Subaşıoğlu (Türk Kütüphaneciliği)
Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ve çağdaş uygarlık seviyeleri, engelli sorunlarının çözüme kavuşturulması ile doğru orantılıdır. Bu makale, Engelli Amerikalılar Yasası (ADA) ve yaptırımlarını, yardımcı teknolojiler ve eğitim alt başlıklarında, engelli kullanıcılar için bilgiye erişimi tartışmaktadır.