GÖÇ EDENLERİN KENTSEL BÜTÜNLEŞME VE SİYASAL KATILMA DURUMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA: KONYA ÖRNEĞİ - Rıfat Karakoç (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Göç, tarih boyunca bireylerin hayatlarına etki eden en önemli olgulardan biridir. Bireyler daha iyi hayat şartlarına sahip olmak, daha yüksek ekonomik refah seviyesine ulaşmak için göç ederler. Bireylerin bu amaçlarına ulaşmaları ve gittikleri yerde kendilerini mutlu hissetmelerini etkileyen en önemli faktör ise gerek ekonomik gerekse sosyal alanlarda kentle bütünleşmeleridir. Yönetim birimlerinin uygulayacakları faaliyetler ya da yürütülen etkinliklerin meşruluk temelinde sunulması demokratik rejimler için kaçınılmazdır. Bu meşruluğu sağlayacak olan ise katılma yani siyasal katılmadır. Yurttaşlar, siyasal katılma sayesinde sunulacak hizmetleri ve bu hizmetlerin önceliklerini belirleme, bu hizmet ve etkinliklere yön verme şansına sahip olacaklardır. Bu bağlamda çalışmanın temel amacı; Konya’ya göç etmiş bireylerin ekonomik ve sosyal alanlarda kentle bütünleşme durumları ve siyasal katılma karşısındaki tutumlarının analiz edilmesidir.