ДІЯЛЬНІСТЬ ДЕРЖАВНИХ ТА НЕДЕРЖАВНИХ СУБ’ЄКТІВ У СИСТЕМІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Олена Прудникова (Вісник НЮУ імені Ярослава Мудрого: Серія: Філософія, філософія права, політологія, соціологія)
Проаналізовано сутнісні характеристики інформаційної безпеки крізь призму діяльності державних та недержавних суб’єктів. Зазначено, що основним завданням держави є створення та підтримання інституційного механізму забезпечення ін- формаційної безпеки. Обґрунтовано провідну роль у функціонуванні системи інфор- маційної безпеки демократичних країн таких недержавних суб’єктів як аналітичні центри та засоби масової інформації.