Основні тенденції створення та застосування груп безпілотних літальних апаратів - Лупандін В.А.; Мегельбей Г.В.; Мацько О.Й.; Куртсеітов Т.Л.; Міроненко П.О. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглянуті основні підходи до створення ройової зброї. Вона представляє собою групу безпілотних літальних апаратів, які об’єднані в рій, який керується як одне ціле. Рій може включати у себе однотипні та різнотипні безпілотні літальні апарати, що здатні виконувати часткові задачі для досягнення основного завдання рою. Проведений аналіз розробок ройової зброї провідними країнами світу та визначені основні тенденції її створення. В основу управління ройової зброї покладені методи децентралізованого колективного управління, які дозволяють забезпечити управління польотом групи безпілотних літальних апаратів. Для протидії ройовій зброї одними з найбільш перспективних вважаються засоби радіоелектронної боротьби, які мають порушувати управління всередині рою безпілотних літальних апаратів.