ПРЕТПОСТАВКЕ ЗА ЗАКОНСКО УРЕЂИВАЊE ПРАЗНИКА - Жељко Мирјанић (Годишњак Правног факултета у Бањалуци)
Важење закона о празницима није временски ограничено, али трајање ових закона зависи од стабилности правног и дру - штвеног поретка у коме су донесени. За разлику од секулараних празника који су промјенљиви, вјерски празници су трајни. У Закону о празницима Републике Српске су изједначени вјерски празници које обиљежавају вјерници припадници конститу- тивних народа и тако омогућено запосленим лицима да користе нерадне дане за њихово обиљежавање.