PALINOLOSKA RAZISKOVANJA NA LOVRENSKEM IN RIBNISKEM BARJU NA POHORJU - Meta Culiberg (Acta Biologica Slovenica)
Palinolosko sta bila raziskana dva šotna profila z Lovrenškega in Ribniškega barja na Pohorju. V priloženih pelodnih diagramih je prikazan potek razvoja vegetacije, ki se zacenja z močno leskovo fazo. To pomeni, da barji nista ledeniškega porekla, ampak nekaj tisoč let mlajši, kvečjemu iz začetka atlantika (7000 - 8000 let B.P.).