Markov processes: branching properties and asymptotic behavior applications in computer science - Maria-Daniela MOLDOVEANU; Deniss Bogdan ONOFREI-RIZA (Revista Română de Informatică și Automatică)
Prezenta lucrare tratează proprietăți ale proceselor Markov de ramificare, în particular, comportamentul lor asimptotic, unde sunt introduse lanțurile Markov în timp continuu. Obiectul central al articolului este cel al comportamentului asimptotic acesta fiind un rezultat original, propriu prin care o proprietate ergodică a unui lanț Markov este tranferată lanțului Markov în timp continuu indus printr-un proces Poisson. În ultima parte a articolului se prezintă aplicații concrete ale lanțurilor Markov în timp continuu la linii de așteptare și nu numai, ce au la bază rezultatul original prezentat anterior.