Діти з дефектами генів - група ризику щодо розвитку аномалій серцево-судинної системи - Z.V. Selska; I.V. Vasylkova (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
На сьогодні поширеність вроджених вад серця (ВВС), рівень інвалідизації та смертності від них у дітей залишається не вирішеною проблемою в педіатрії, незважаючи на вдосконалення профілактичних заходів, діагностики та лікування в дитячій кардіології. Відомо ряд генетичних захворювань, які проявляються вродженими аномаліями серцево-судинної системи.