Jak žáci a učitelé českých škol využívají Internet - Václav Nádvorník (Acta Informatica Pragensia)
Polemizovat o tvrzení, že dnešní generace žáků základní školy je internetová generace, je asi zbytečné. Článek si klade za cíl popsat, jak ve skutečnosti používají děti internet, které jeho části preferují a které naopak málo používají. Tato zjištění lze porovnávat s návyky učitelů. Autor vychází z rozsáhlého průzkumu uskutečněného mezi více jak 630 žáky a 150 učiteli z různých škol na území České republiky. Článek by mohl být inspirací pro tvůrce školních webových stránek a pedagogy škol, jimž může doporučit vhodné komunikační kanály směrem k žákům.