Сучасний погляд на профілактику акушерських та перинатальних ускладнень у жінок із HCV-інфекцією - K.V. Chaika; Y.M. Zapopadna (Український журнал Здоров'я жінки)
Наведено огляд літератури щодо сучасних поглядів із приводу вагітності на тлі вірусного гепатиту С (HCV), щодо останніх досягнень у вивченні взаємовпливу інфекції та перебігу вагітності. Для ведення вірусного гепатиту С під час вагітності слід оцінити ризик його передачі дитині, визначити вік гестації на момент зараження і ризик декомпенсації матері, а також знати про можливі побічні ефекти противірусних препаратів.