Rīgas Stradiņa Universitātes Iekšķīgo slimību katedra - Aivars Lejnieks (Acta Medico-Historica Rigensia)
Iekšķīgo slimību katedras Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē (turpmāk no 1950. gada Rīgas Medicīnas institūts) bija vairākas. Pēc tradīcijas to nosaukumi bija šādi: Iekšķīgo slimību propedeitikas katedra, kuras pasniedzēji docēja III kursā, Fakultātes terapijas katedra – IV kursā, un Hospitālās terapijas katedra, kuras mācībspēki docēja V un VI kursa studentus. Pirmā terapijas katedru apvienošana notika 1940./1941. māc. gadā, kad izveidoja vienu – Iekšķīgo slimību katedru, kuru vadīja profesors Jānis Miķelsons (1888–1952). Tā nepastāvēja ilgi, jo drīz sākās Otrais pasaules karš. Pēc kara atkal bija trīs terapijas katedras, kuras darbojās līdz 1995. gada 27. jūnijam, kad ar Rīgas Stradiņa universitātes Senāta lēmumu izveidoja vienu – RSU Iekšķīgo slimību katedru. Pirmais apvienotās katedras vadītājs bija prof. Jūlijs Anšelevičs (1931–2004), kurš to vadīja četrus gadus, pēc tam – vienu gadu tās vadītājs bija prof. Andrejs Kalvelis, bet no 2001. gada līdz šim laikam – prof. Aivars Lejnieks.