Kronik Aort Diseksiyonuna Bağlı Superior Mezenterik Arter Anevrizması - Dogan Sert; Gokhan Lafci; İrfan Taşoğlu; Mahmut Ulaş; Şeref Alp Küçüker (Sakarya Tıp Dergisi)
Epigastrik ağrının sebepleri arasında superior mezenterik arter anevrizması nadir olarak bildirilmiştir. Ellidokuz yaşında kadın hasta 2 haftadır olan epigastrik ağrısı nedeniyle kliniğimize başvurdu. Hastanın hikayesinde 3 yıl once DeBakey tip I aortic diseksiyonu nedeniyle benthall prosedürü uygulandığı öğrenildi. Bizde hastamıza cerrahi operasyona gerek kalmadan başarıyla endovasküler stent uyguladık. Özellikle yüksek riskli hastalarda superior mezenterik arter anevrizmasının tedavisinde endovasküler tedavi seçeneği öncelikli olarak düşünülmelidir.