مدل مدیریت بی‌تفاوتی سازمانی کارکنان بانک‌های دولتی (مورد مطالعه: یک بانک دولتی در ایران) - مجتبی امیری; آرین قلی پور; محمدصادق آجورلو (مطالعات مالی و بانکداری اسلامی)
هدف مقاله، ارائهی مدل مدیریت بیتفاوتی سازمانی کارکنان بانکهای دولتی و مورد مطالعه یک بانک دولتی در ایران است. روش تحقیق از نظر ماهیت دادهها، کیفی است و استراتژی تحقیق پدیدارشناسی ترکیبی (توصیفی- تفسیری) است. تحقیق اکتشافی است و درصدد است با بررسی، شناسایی و تبیین عوامل و موانع تأثیرگذار بر بی‌تفاوتی سازمانی، نسبت به ارائه مدلی در جهت کاهش یا مدیریت  این پدیده برآید. در راستای تعیین مشارکتکنندگان تحقیق، محقق بهمنظور دستیابی به اشباع نظری با تنی چند از خبرگان، مدیران و صاحب نظران نظام بانکی و نیز مبتلایان به موضوع بیتفاوتی سازمانی مصاحبه نمود. با توجه به شناسایی و دستهبندی عوامل و موانع بی‌تفاوتی سازمانی در سه دسته ساختاری، رفتاری و محیطی، نحوه مدیریت بی‌تفاوتی در بستر های فوق، در دو حالت سلبی و ایجابی بیان گردیده است. عوامل ساختاری به تمهیدات سازمانی و اقدامات مدیریتی مربوط به سازوکارهای سازمانی در راستای پیشگیری و واکنش نسبت به بروز رفتارهای بیتفاوتی در بین کارکنان برمیگردد که البته این عوامل هم ایجابی بوده و هم میتوان آنها را در رسته عوامل ساختاری سلبی طبقهبندی نمود. دومین عامل، رفتاری است که ناظر بر مجموعه عواملی است که مشخصههای فردی و روانشناختی کارکنان را تحت کنترل داشته و از منظر شناختی، سازمان را در راستای مدیریت بیتفاوتی سازمانی کمک مینماید و نهایتاً عوامل محیطی که ناظر بر مجموعه عواملی است که از بیرون سازمان و در رئوس تصمیمگیری سازمانی شکل میگیرد؛ این عوامل از جنس خطمشیها، سیاستها، اهداف، قوانین و مقررات و دستورالعملهایی است که بهصورت رسمی، مدیران را در راستای مدیریت بیتفاوتی کارکنان، هدایت و راهبری مینمایند.