Generación de 27: una geografía apasionada - Rafael Pérez Estrada (Moderna Språk)
Rafael Pérez Estrada, bosatt i Málaga, är poet, pjäs- och romanförfattare, litteraturvetare samt dessutom målare och illustratör. Han är en av grundarna till Centro Cultural de la Generación del 27, som har sitt säte i Málaga. Hans artikel är ett sammandrag av ett föredrag han höll vid Stockholms Universitet i april 1990 om den unika spanska diktargenerationen som bär namnet "1927 års".