СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК ВЧЕННЯ ПРО ПРАВОВІДНОСИНИ У СФЕРІ СОЦІЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - O.V. Gorbatenko (Економіка та право)
Досліджено ґенезу юридичної думки щодо правовідносин у сфері соціального забезпечення у вітчизняній науці права соціального забезпечення, визначено поняття соціально-забезпечувальних правовідносин та їх основні ознаки. Визнано відсутність єдиного забезпечувального правовідношення. В рамках якого громадяни могли б реалізувати свої права на усі види соціального забезпечення.