Використання інтелектуального аналізу даних для прогнозування тривалості ревізії для органів ДКРС - Наталія Володимирівна Богушевська (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
У статті розглядається задача визначення залежності тривалості ревізії від суми фінансування, яка  виділялася об’єкту контролю. Математичний запис задачі поданий із використанням поліному Колмогорова-Габора. Показана ефективність одночасного застосування методу групового обрахування аргументів та  методу кластеризації. Отримані коефіцієнти залежності для часткового випадку, наведені графіки залежностей початкових даних та даних, отриманих при моделюванні