АНЕСТЕЗІОЛОГІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІАГНОСТИЧНОЇ ГАСТРОДУОДЕНОФІБРОСКОПІЇ - M. L. Homon; Yu. H. Shevchuk; O. S. Honcharuk; P. V. Zhorniak; N. M. Homon; A. V. Vyhoniuk (Клінічна хірургія)
Проаналізоване анестезіологічне забезпечення гастродуоденофіброскопії (ГДФС), проведеної у 54 хворих у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова, з використанням пропофолу в рекомендованій дозі 1,5 мг/кг маси тіла та запропонованої індивідуальної покрокової методики на основі визначення моменту втрати свідомості. Використання запропонованої методики зумовило достовірне подовження у 2,3 разу тривалості введення хворого в наркоз, збільшення на 58% частоти додаткового введення пропофолу. Встановлений більш безпечний перебіг анестезії внаслідок зменшення частоти використання штучної вентиляції легень (ШВЛ), додаткового використання протиблювотних засобів. Створені кращі умови проведення ГДФС, зменшено собівартість анестестезії та її тривалість.