Wyjątkowe wspomnienia ziemianina spod Zamościa z przełomu stuleci. Konrad Lipczyński, Z moich wspomnień, oprac. i wstęp Krzysztof Radziejewski, red. Jakub Żygawski, Wydawnictwo: Archiwum Państwowe w Zamościu, Zamość 2020 [...] - Ewelina Polańska (Facta Simonidis)
Pełny tytuł: Wyjątkowe wspomnienia ziemianina spod Zamościa z przełomu stuleci. Recenzja książki: Konrad Lipczyński, Z moich wspomnień, oprac. i wstęp Krzysztof Radziejewski, red. Jakub Żygawski, Wydawnictwo: Archiwum Państwowe w Zamościu, Zamość 2020, seria: Biblioteka „Archiwariusza Zamojskiego”, t. 3, ISBN 978-83-959750-0-4