Парадигмальні засади розвитку суспільно-географічних знань - Павло Шуканов (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
Аналізуються основні етапи розвитку географічних знань. Акцентується увага на значенні єдиної парадигми часу в розвитку суспільно-географічних знань. Враховується проблема десакралізації наукового пізнання, як важливого чинника системної кризи в географії. Виділяється значення традиції, модернізації та інформатизації в трансформації наукового пізнання природи і суспільства. Пропонується використовувати метафізичні принципи як основу для вдосконалення і застосування сакрально-географічної парадигми.