Söylemsel Artgönderim Örüntülerinde İletişimsel Etkenler - Lütfiye Oktar (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Oktar ve Yağcıoğlu'nun Türkçede söylem yapısı ve artgönderim (1996) başlıklı çalışmasında, artgönderim kullanımının söylemin aşamalı (hierarchical) yapısıyla bağlantılı olduğu varsayımına dayanarak Türkçede açıklayıı anlatım biçimli yazılı metinlerde (expository written texts), artgönderimin kullanım dağılımı ve artgönderimsel örüntülemenin dilsel düzenekleme üzerindeki etkisi incelenmiş ve çözümlenen metinlerde kullanılan artgönderim düzeneklerinin seçiminde önermeler arasındaki retorik ilişkilerin belirleyici rol oynadığı saptanmıştır.