Eğitimde Bilgi Teknolojilerinin Kullanımına Yeni Bir Örnek: Coğrafi Bilgi Sistemleri - Nihal BALOĞLU UĞURLU (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Günümüzde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yaşanan yenilikçi düşünce ve değişimler, teknolojik gelişmelerin ışığında eğitim sisteminin bilgi teknolojileri ile bütünleştirilmesini ön plana çıkarmaktadır. Bu sayede öğrencilerin öğretim sürecine dahil edilerek çağdaş düşünce yapısına sahip, aktif ve katılımcı, özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirilmeleri planlanmaktadır. Bilgi teknolojilerinin ilk ve ortaöğretim kurumlarında kullanımı ile ilgili çeşitli uygulamalar mevcuttur. Şüphesiz bu uygulamalara her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir. Bu çalışmanın amacı, bir bilgi teknolojisi olan Coğrafi Bilgi Sistemleri’nin eğitim alanına nasıl bir katkıda bulunacağını, bunun yanında eğitim amaçlı Coğrafi Bilgi Sistemleri’nin uygulamalarındaki sınırlılıkların neler olduğunu incelemektir. Çalışmanın sonunda bu bilgi teknolojisinin eğitim açısından sınırlılıklarının aşılması ve yaygınlaştırılması ile ilgili çözüm önerileri sunulmuştur.