İslam Ülkelerinde Bilim, ve Teknolojinin Gelişimi İçin Enformasyon İhtiyaçlarının Karşılanması - O. Tekin Aybaş (Türk Kütüphaneciliği)
Bilim ve teknoloji alanında yapılan çalışmalar günümüzde çok büyük aşamalara ulaşmıştır. Bu konuda yatınm yapan ülkeler aynı ramanda endüstrileşme alanında da ileri hamleler yaparak gelişmekte olan ülkeler üzerinde teknolojik ve ekonomik hegamonya kurmuşlardır. Yine aynı ülkeler, bilimsel enformasyon üretimi konusunda da ilk birkaç sırayı paylaşmaktadırlar* Bilim ve teknolojinin ülkelerin kalkınmalarında oynadığı rol tüm ülkeler tarafından kabul edilmektedir. Yine kabul edilmektedir ki, bilimsel ve teknik enformasyon, bilimsel ve teknolojik alanlarda beklenen atılımlar için önemli temel öğelerden biridir. Gelişmiş ülkelerle İslam ülkeleri arasmda büyüyen enformasyon açığım yavaşlatmak ve durdurmak için bu konuda işbirliği yapmak zorunludur.