Методика вибору коефіцієнтів для побудови кваліметричної моделі вибору повітряного судна для навчальної льотної підготовки - В.П. Єрошенко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Розкрита методика розробленого науково-методичного апарату оцінювання ступеню придатності конкретного типу повітряного судна до вирішення завдань навчальної льотної підготовки, та обґрунтування вибору типу літального апарату з наявних можливих альтернатив. Пропонується методика вибору коефіцієнтів для побудови методу порівняльного оцінювання показників властивостей навчально-тренувальних літаків. Обґрунтовано варіант створення методики вибору раціонального типу навчально-тренувального літака для заміни існуючого парку повітряних суден авіаційних частин на основі порівняльної оцінки альтернативних варіантів зразків авіаційної техніки на світовому ринку авіаційної промисловості.