НЕОЛИБЕРАЛИЗАМ МИЛТОНА ФРИДМАНА - Дејан Лучка (Српска правна мисао)
У овом раду је обрађена мисао једног од најутицајнијих економиста XX вијека, професора Чикашког универзитета Милтона Фридмана. Уз најзначајније биографске податке о човјеку који је успио измијенити начин на који је економска теорија функционисала до тада, дато је и његово учење, а теорије које је конструисао су објашњене кроз призму његових писања, али и кроз призму критике која га није штедјела. Такође, дат је и кратак осврт на либералну философију економије. Оно што је специфично за Фридмана је то да је као мало који научник у друштвеном подручју рада, добио прилику да своје теорије и испроба практично, на радијусу дјеловања који је обухватао читаве државе. У раду је приказано како је текло то експериментисање.