AB’ye Yönelen Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları ve Çok Uluslu İşletmelerin Üretim Yeri Seçim Kararları - Dilber Ulaş (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Çok uluslu işletme, çeşitli ülkelerde yoğun ekonomik faaliyetlerde bulunan, buülkelerde üretim şirketlerinin ya da dağıtı m ağları nı n sahibi olan, kontrolü ellerindebulunduran işletmelerdir. Çok uluslu işletmelerin ülke d ışı nda üretim yapmaları n ı n yada doğrudan yabancı sermaye yatı rım, stratejisi ile yabancı pazarlara girmelerininçeşitli nedenleri vardır. Trendler, çok uluslu işletmelerin Avrupa Birliği (AB) pazar ındayoğunlaştı klarını göstermektedir. Bu çalışmada, çok uluslu işletmelerin AB 'dekidoğrudan yabancı yatı rım eğilimleri ve yer seçimlerinde etkili olan faktörleraraştırdmıştır.