Družbeno omrežje TikTok v splošni knjižnici - Maja Šefman (Knjižnica)
Metodologija/pristop: Prispevek je razdeljen na dva dela. V prvem delu so predstavljene osnovne značilnosti družbenega omrežja in njegov razvoj. Sledi pregled aktualne literature, na temelju katere so izpostavljeni trendi, smernice, splošne ugotovitve in ugotovitve s poudarkom na relevantnosti za (splošne) knjižnice. Predstavljeni so tudi primeri profilov knjižnic iz tujine na družbenem omrežju TikTok. Sledi pregled prisotnosti splošnih knjižnic v Sloveniji na družbenem omrežju TikTok. Za pridobitev podatkov o splošnih knjižnicah s profilom na družbenem omrežju TikTok smo pregledali spletne strani več kot 150 evropskih knjižnic. V drugem delu je predstavljen primer Mestne knjižnice Ljubljana.