Obeležavanje punih serpentina na šumskim putevima po metodu unutrašnjeg kružnog luka - Bogdan Stefanović (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
U radu je predstavlјen novi metod obeležavanja punih serpentina pri projektovanju šumskih puteva direktno na terenu. Metod se zasniva na snimanju minimalnog broja elemenata potrebnih za obeležavanje punih serpentina na šumskim putevima, proračunu drugih neophodnih elemenata i njihovom konačnom obeležavanju. Primenom ove metode smanjuju se greške pri projektovanju, odnosno smanjuje se broj pokušaja iskolčavanja punih serpentina, čime se povećava produktivnost u odnosu na dosadašnji metod rada.