КОГОРТНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ. ЗВ’ЯЗОК МІЖ ЗАХВОРЮВАНІСТЮ НА ГОСТРИЙ АПЕНДИЦИТ І ДЕМОГРАФІЧНИМ СПАДОМ - І. D. Duzhyi; V. Yu. Dubnytskyi; V. І. Duzhyi; V. О. Babych; І. Ya. Gresko; V. V. Gorbasyov; N. І. Sereda; V. V. Shumko; S. V. Kharchenko (Клінічна хірургія)
Вступ. Гострий апендицит (ГА) є найбільш поширеним хірургічним захворюванням. Деталізація загальної захворюваності, залежно від адміністративно-територіального поділу України та демографічної складової, є актуальним завданням для організації кваліфікованої медичної допомоги.