Uygulamacılar İçin Öğretimde Farklı Bir Bakış Açısı: Gömülü Öğretim - Yasemin Ergenekon; Özgül Aldemir Fırat (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Dergisi)
Bu çalışmanın amacı,doğal öğretim yaklaşımına ve doğal öğretim yaklaşımının ortaya çıkışfelsefesine ilişkin genel bilgi vermek, doğal öğretim yaklaşımından biri olangömülü öğretim sürecinin temel uygulama ilkelerini ve basamaklarını açıklayarakgömülü öğretim sürecinin gelişimsel yetersizliği olan okulöncesi dönemdeki çocuklara,bu çocukların ailelerine ve öğretmenlerine sağladığı katkıları paylaşmaktır.Ayrıca, çalışmada gömülü öğretimin etkililiğinin ve verimliliğinin ortaya konduğualanyazın üzerinde durularak uygulamacılara yönelik önerilere yer verilmiştir.