Poljske študije hendikepa v sodobni humanistiki - Alicja Wang (Jezik in Slovstvo)
Namen članka je splošna predstavitev poljskih študij hendikepa in njihove poti od aktivizma do akademskega sveta, ki se po svojem poteku ne razlikuje od poti zahodnih študij hendikepa. Avtorica na začetku svojega prispevka spomni na zgodovino študij hendikepa in pojasni poljski jezikovni in družbeni kontekst. V nadaljevanju poljske študije hendikepa postavi v evropski in svetovni okvir, pri čemer predstavi aktualne razprave, težnje in delitve na tem področju.