ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERİN SÜREKLİ KAYGI DÜZEYİ İLE DURUMLUK KAYGI DÜZEYLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI - S. Sunay Yıldırım Doğru; Emel Arslan (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmada, engelli çocuğu olan annelerin sürekli yaşadıklarıkaygıdüzeyleri ile çocuklarıile birlikte sosyal ortamda alışveriş, lokantada yemek yeme, çocuklarınıkuruma götürme gibi geçirdikleri zamandaki durumluk kaygıdüzeylerinin karşılaştırılmasıamaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemini, çocuklarıbir özel eğitim kurumuna devam eden 51 anne oluşturmaktadır. Araştırma verileri Spielberger’in Sürekli-Durumluk KaygıEnvanteri ile engelli çocuğu olan annelerin yaşadıklarıkaygıdüzeylerinin belirlenmeye çalışılmıştır. Anneler ile ilgili sosyo-demografik bilgi elde etmek için 10 soruluk bir bilgi formu kullanılmıştır. Araştırma sonunda annelerin çoğunluğunda sürekli kaygıdurumuna rastlanmıştır. Ayrıca, annelerin eğitim durumlarına göre kaygıdüzeylerinin artışgösterdiği belirlenmiştir.