Książka Roku 2021. Bogdan Nowak, Jakub Żygawski, Zamość. Ulice i place (z wykorzystaniem kart pocztowych z kolekcji Stanisława Rudego), Wydawnictwo: Archiwum Państwowe w Zamościu, Książnica Zamojska im. Stanisława Kostki Zamoyskiego, Zamość 2021, ss. 253, ISBN 978-83-949666-1-4 - Ewelina Polańska (Facta Simonidis)
Recenzja publikacji: Bogdan Nowak, Jakub Żygawski, Zamość. Ulice i place (z wykorzystaniem kart pocztowych z kolekcji Stanisława Rudego), Wydawnictwo: Archiwum Państwowe w Zamościu, Książnica Zamojska im. Stanisława Kostki Zamoyskiego, Zamość 2021, ss. 253, ISBN 978-83-949666-1-4