شاه‌نامه‌ستایی یا شاه‌نامه‌ستیزی؟ - محمود بشیری; نیلوفر انصاری (غالب)
شاه‌نامه، بزرگ‌ترین اثر حماسی اسطوره‌یی، ملّی اقوام آریایی، از معدود آثار ادبی‌است که هم‌واره با هجمة داوری‌ها روبه‌رو بوده است؛ در حقیقت سابقة شاه‌نامه‌ستایی و شاه‌نامه‌ستیزی به دیر‌سالیِ خود این اثر است، ‌که در طول تاریخ شاعران، نویسنده‌گان و حتا مورخان بسیاری به ستایش و یا حتا ستیز با این اثر بزرگ پرداخته‌اند. پژوهش حاضر بر آن بود‌ه‌است، که بر اساس آرای مختلف اندیش‌مندان و پژوهش‌های انجام‌شده، به بررسی تأثیر شاه‌نامة فردوسی بر شاعران، نویسنده‌گان و مورخان ادوار مختلف تاریخی بپردازد و جلوه‌های گوناگون این اثرگذاری را در آثار آنان نشان دهد. در همین راستا، این پرسش مطرح می‌شود: شاه‌نامة فردوسی، چه تأثیری بر آینده‌گان داشته و استقبال دیگران از وی به چه شیوه‌یی است؟