Acil Yardım ve Afet Yönetimi Öğrencilerinin Sosyal Medyaya Yönelik Tutumlarını Etkileyen Faktörler - Mine Taşkın (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Gelişen teknolojiyle birlikte öğrencilerin günlük hayatta aktif olarak kullandıkları sosyal medya giderek daha popüler hale gelmektedir. Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) öğrencileri de bu duruma dahildir ancak literatürde AYAY öğrencilerinin sosyal medya kullanımlarını ve görüşlerini araştıran herhangi bir çalışmaya rastlanmamıştır. Bu çalışmanın amacı, AYAY öğrencilerinin sosyal medyaya yönelik tutumlarını etkileyen faktörlerin incelenmesidir. Tanımlayıcı kesitsel tipteki bu araştırmanın evrenini bir yüksekokulun Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünde öğrenim gören 145 öğrenci üniversite öğrencisi oluşturmaktadır. Veriler araştırmacı tarafından 45 soruluk anket formunun yüz yüze uygulanması ile toplanmıştır. Verilerin değerlendirilmesi Statistical Package for Social Sciences (SPSS) 26.0 programı ile yapıldı. Öğrencilerin Sosyal Yetkinlik puan ortalamasının 20,43±4,93, paylaşım ihtiyacı puan ortalamasının 19,49±5,79, öğretmenlerle ilişki puan ortalamasının puan ortalamasının 9,18±3,05 ve sosyal izolasyon puan ortalamasının 20,39±11,33 ve toplam puan ortalamasının 75,61± 13,02 olduğu tespit edilmiştir. Öğrencilerin bazı kişisel özellikleri sosyal medyaya yönelik tutumlarını etkilemezken, kullanılan sosyal medya türüne göre öğrencilerin sosyal medyaya yönelik tutumları üzerinde etkiye sahiptir.