SİYASİ YASAKLILIK VE MİLLETVEKİLLİĞİ - Faruk Bilir (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Siyasi Partiler Kanunu'nun değişiklikten önceki 95. maddesincfe-ki "... milletvekilliği için aday olamazlar" hükmü karşısında, beyan ve eylemleriyle partisinin kapatılmasına sebep olan kişilerin bağımsız ml-letvekili adayı olabileceklerini savunmak mümkün değildir. Çünkü gerek siyasi parti adaylığı gerekse bağımsız adaylık bu hükümle yas amp;-lanmıştır. Ancak Siyasi Partiler Kanunu'nun değişik 95. maddesi, böyle durumda olan kişilerin artık bağımsız milletvekili adayları olabileceklerini mümkün hale getirmiştir. Çünkü, SPK'nın değişik 95. maddesine göre,"Siyasi partiler bu kişileri hiçbir suretle seçimlerde aday gösteıemezler".