Poročilo z mednarodne konference »The Agency of the Dead in the Lives of Individuals: Experience and Conceptualisation« - Simona Kuntarič Zupanc (Svetovi)
Od 30. avgusta do 1. septembra 2024 je na Filozofski fakulteti v Ljubljani potekala prva mednarodna konferenca v okviru projekta ERC DEAGENCY z naslovom »The Agency of the Dead in the Lives of Individuals: Experience and Conceptualisation« (Vloga mrtvih v življenju posameznikov v sodobni družbi). Konferenca je izhajala iz predpostavke, da je komunikacija z mrtvimi v sodobnih zahodnih družbah pogosto prezrta ali pa je obravnavana kot »ljudsko verovanje«.