АНАЛІЗ ТА УДОСКОНАЛЕННЯ КОЕФІЦІЄНТІВ РИЗИКУ НЕВИКОНАННЯ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ ЗА ФІНАНСОВИМИ ІНСТРУМЕНТАМИ УНІТАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА ГОСПОДАРСЬКИХ ТОВАРИСТВ ДЕРЖАВНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ - Наталія Остап’юк; Діана Климович (Економіка та суспільство)
Досліджено питання методики достовірного нарахування резерву під очікувані кредитні збитки, доведено аспект впливу резерву під кредитні збитки на оцінку ресурсів підприємства, проаналізовано основну проблему в достовірному формуванні резерву під очікувані кредитні збитки, запропоновано удосконалення коефіцієнтів ризику невиконання зобов’язань за фінансовими інструментами унітарних підприємств та господарських товариств державного сектору економіки, доведено необхідність в Ідентифікація фінансових активів і фінансових інструментів, які підлягають тестуванню на ризик можливих кредитних збитків, представлено розробку єдиної методики достовірної оцінки, а саме максимально наближеної достовірної оцінки, ймовірного кредитного ризику, доведено необхідність правильного здійснення розрахунків, та підкріплення підтверджуючих документів з метою достовірного коригування і впливу на визначення фінансового результату.