Багатоцентрове опитування практикуючих лікарів Вінницької області щодо дотримання рекомендацій із передопераційного голодування та профілактики аспірації - N.V. Tytarenko; A.V. Kostiuchenko; G.V. Bevz; O.I. Datsiuk; A.V. Vozniuk; O.P. Zasadnyuk (Український журнал Здоров'я жінки)
Зменшення періоду передопераційного голодування є одним із найважливіших принципів швидкої метаболічної оптимізації пацієнтів у рамках концепції швидкого відновлення після кесаревого розтину (ERAS).