Metody symulacji komputerowej w badaniach marketingowych - Małgorzata Łatuszyńska; Agata Wawrzyniak (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
W artykule przedstawiono możliwość zastosowania symulacji komputerowej w badaniach marketingowych, ze szczególnym uwzględnieniem dwóch jej metod - dynamiki systemowej i symulacji wieloagentowej. Omówiono istotę tych metod oraz zaprezentowano główne kierunki zastosowań w dziedzinie badań marketingowych.