ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ ГЕПАТИКОЄЮНОАНАСТОМОЗІВ МЕТОДОМ ВЧ-ЕЛЕКТРОЗВАРЮВАННЯ М’ЯКИХ ТКАНИН В КЛІНІЧНІЙ ПРАКТИЦІ - М. Yu. Nychitaylo; А. І. Hutsuliak; І. І. Bulyk; А. V. Goman; V. І. Hutsuliak (Клінічна хірургія)
Гепатикоєюноанастомоз (ГЄА) за методом ВЧ-електрозварювання формували у 14 хворих з приводу порушення магістрального жовчовідтоку, з них у 8 – внаслідок злоякісних пухлин періампулярної зони, у 6 – стриктури загальної печінкової протоки (ЗПП), раніше накладеного ГЄА, гнійного холангіту, ятрогенного пошкодження жовчних проток. В усіх хворих накладені зварні евертуючі однорядні термінолатеральні або латеролатеральні ГЄА. Зварні анастомози були герметичними, достатньо міцними, як відразу після накладення, так і в подальшому.