İmam Hatip Liselerinde Arapça Öğretimi Üzerine Bir Değerlendirme - Figen KERVANKAYA (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmada, İmam Hatip Liselerindeki Arapça öğretiminin genel bir değerlendirmesi yapılmıştır. Arap Dilinin uluslararası düzeyde gittikçe önem kazandığı belirtilmiş ve bunun bir sonucu olarak kaliteli Arapça öğretiminin gerekliliği vurgulanmıştır. Arapça öğretiminde hedeflenen seviyeye ulaşılamamasının gözle görülür bazı nedenleri ele alınmıştır. Bu sorunların çözümüne alternatif olabilecek önerilerde bulunulmuştur. Aynı zamanda bu değerlendirmede, 2012-2013 öğretim yılında Keçiören İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören 100 öğrencinin katıldığı bir anketten faydalanılmıştır. Açık uçlu sorulardan oluşan anket uygulamasının sonucunda Arapça dersinin işleniş özellikleri bakımından gözden geçirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.