تأملی انتقادی درباب کتاب فلسفة فضای مجازی - عزیز نجف پور آقابیگلو (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
چکیدهفضای مجازی، باوجود نوپدید‏بودنش، تحولاتی جدی در جامعة ایرانی پدید آورده و همین مسئله باعث توجه جدی‌‏تر اندیشمندان مسلمان به ماهیت آن شده است. تأمل فلسفی در فضای مجازی از رویکرد‏هایی است که اخیراً موردتوجه اندیشمندان قرار گرفته و به‏نوعی مکمل و حتی مبنای تأمل علمی در فضای مجازی است تا بتوان براساس آن تبیین، پیش‏بینی، و تجویز کرد. از‏این‏رو، سیاست‏‌گذاری فضای مجازی در ایران شدیداً نیازمند توجهات فلسفی و متعاقباً تمییز و تبیین رویکرد فلسفی مختار است. همان‏‌طور که در مطالعۀ فضای مجازی با ابعادی چون فناوری اطلاعات و ارتباطات، سایبرنتیک، هوش مصنوعی، و رایانش مواجهیم، در تأمل فلسفی در فضای مجازی هم ناگزیر باید به ابعاد یادشده پرداخته شود؛ کاری که در کتاب فلسفة فضای مجازی موردتوجه بوده و در این مقاله به نقدوارزیابی کتاب یادشده درجهت اجرای این مهم پرداخته شده است.