TÜRKİYE'DE SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI VE BORNOVA BELEDİYESİ ÖRNEĞİ - Ayşe Nur Balcılar; Serkan Çınarlı (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Sosyaldevlet kavramının zayıflamasıyla birlikte belediyeler yol, su, alt yapı, çevretemizliği gibi faaliyetlerinin yanında sosyal yardım ve sosyal hizmetfaaliyetleri yaparak oluşan boşluğu doldurmaya çalışmaktadır. Sosyal Belediyecilik küreselleşmeninberaberinde getirdiği birçok soruna çözüm arayışına yerel düzeyde katkısağlamaktadır.Çalışmamız da Türkiye’de yerel yönetim birimleri, sosyal devlet vesosyal politika kavramları, Türkiye’de sosyal belediyecilik faaliyetleri veBornova Belediyesinin yaptığı sosyal belediyecilik faaliyetleri incelenecektir.