An Extraordinary Cause of Asymmetric Right Upper Lung Edema: Mitral Regurgitation - Ömer Faruk Keskin; Uygar Çağdaș Yüksel; Serkan Asil; Veysel Özgür Barıș (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuas)

(untitled)
Konsolidasyon ve asimetrik pulmoner ödemin en sık nedeni pnömoni olmasına rağmen sağ üst pulmoner tutulumun ön planda olduğu asimetrik pulmoner ödem tablolarında mitral yetersizlik göz önünde bulundurulmalıdır. Sağ üst pulmoner vene doğru yönelen jet akıșı ve artmıș hidrostatik basınç asimetrik pulmoner ödeme yol açabilir. Bu durumlarda yatakbașı transtorasik ekokardiyografi mitral yetersizliğinin gösterilmesinde önerilmektedir.